Филмите на лятно кино Орфей за 18.07

Най-касовата сръбска комедия – „Парад” ще ви разсмее до сълзи от 21:15 часа на лятно кино „Орфей”. Макар че подходжа с хумор, режисьорът отправя истинско предизвикателство към традиционната за Сърбия хомофoбия. Лимун е типичен тъмен балкански субект, бивш военен от конфликтите през 90-те години, който сега има школа по джудо и фирма за охрана.
Като мнозина на неговата възраст, той е хомофоб. Оказва се, че сватбата на бабаита ще се организира от двойка хомосексуални, а в замяна искат Лимун да поеме охраната на гей парада в Белград.
От 23:30 часа можете да гледате един от шедьоврите на новото български кино – „Аве”. С участието си в над 30 фестивала и с 5 международни награди, „Аве” с основание може да бъде обявен за най-успешния български филм за 2011 година. Вдъхновен от истинска история, „Аве” разказва за срещата на младия художник Камен, тръгнал на стоп към Русе и избягалата от вкъщи Аве – патологична лъжкиня.
При всяко ново прекачване по пътя Аве измисля нови истории за двамата, които разказва на спътниците им, и с тях предизвиква все по-големи неприятности на Камен. Въвлечен без да иска в това приключение, Камен започва да се влюбва в неуловимата Аве.

За автора

Вашият коментар