Френска драма и италианска комедия в Лъки

Френската драма „Попечителство“ и италианската комедия „Като котка на магистрала“ тази вечер на "Любовта е лудост" в Пловдив 

След изключително силното начало на пловдивското издание на международния филмов фестивал „Любовта е лудост“, който беше открит вчера с романтичната комедия „Слънцето в нас“ с участието на Жулиет Бинош и Жерар Депардийо (филм, който пловдивчани ще могат да гледат и през следващата седмица), е време за пълно потапяне в света на световното кино. Фестивалът продължава с френския филм, носител на „Сребърен лъв“ „ПОПЕЧИТЕЛСТВО“ на режисьора Ксавие Льогран, както и италианския „КАТО КОТКА НА МАГИСТРАЛА“ на Рикардо Милани.

От 19:00 ч. тази вечер в Lucky Дом на киното ще бъде прожекцията на „ПОПЕЧИТЕЛСТВО“ с участието на Леа Друкер и Дени Меноше. Носител на „Сребърен лъв” за режисура във Венеция и Награда на публиката от Сан Себастиа, филмът разказва суровата история на семейство, изправено пред развод, в което баща и майка се борят за родителските права върху сина им, който става център на цялата драма. Често сравняван с руския „Нелюбов“, „ПОПЕЧИТЕЛСТВО“ е сред най-високо оценените филми тази година.

Късната прожекция от 21:00 ч. ще бъде на италианската комедия „КАТО КОТКА НА МАГИСТРАЛА“ с Паола Корталези и Антанио Албанезе. Филмът се завърта покрай достолепен буржоа, който е принуден да се срещне с жена от по-ниските нива на обществото заради годежа на техните деца. Забавна комедия за предразсъдъците и приемането на другия с чудесни актьорски изпълнения, получили номинации за „Давид на Донатело”. 

Програмата на „Любовта е лудост“ продължава до 23 септември с по две прожекции – от 19:00 и в 21:00 часа. Акцент ще бъде полският филм „СТУДЕНА ВОЙНА“, носител на „Златна палма“ за режисура в Кан, който разказва любовна история, която се разгръща по времето на Студената война между Изтока и Запада през миналия век.

Повече за фестивала и самите филми можете да научите от фейсбук страницата на LUCKY Дом на киното.

Вашият коментар