МУ Пловдив постави началото на нова традиция

„Щафета на познанието” предават в МУ-Пловдив за първия учебен ден

Медицински университет-Пловдив поставя началото на нова традиция – символично предаване на „Щафетата на познанието“. Статуетката, изобразяваща свитък на познанието и храм с ключалка към науката, е дело на скулптора Веселин Ламбрев. Тя ще бъде предавана от поколение на поколение всяка година на постъпилите с най-висок бал в университета. 

Тази година статуетката ще бъде връчена на четиримата първокурсници, приети в МУ-Пловдив с максимален бал и пълни шестици на приемните изпити. 

Догодина те ще предадат „Щафетата на познанието“ на новите отличници. Събитието ще се състои по време на откриването на учебната година на 17 септември от 11 часа пред Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив. 

„Пожелаваме на новите студенти стремежът към знание да им помогне да отключат храма на науката и да заразяват с ентусиазъм, трудолюбие и отдаденост”

Съобщиха от ръководството на Медицински университет-Пловдив. 

Церемонията по откриване на учебната година ще бъде водена от зам.-ректора по учебна дейност проф. д-р Мария Куклева. 

Тази година са приети над 1100 първокурсници, които ще се обучават в 6 магистърски и 11 бакалавърски програми. Отличниците ще бъдат наградени с учебници, апарат за измерване на кръвно налягане, стетоскоп и лекарски престилки. Приветствие от страна на първокурсниците ще изнесе един от отличниците – Стефан Иванов, а от страна на чуждестранните студенти – Саткарн Шергил, който е студент по медицина в пети курс и е от Великобритания.

Ден по-рано на 16 септември, студентските организации ще проведат за всички първокурсници "Ден на ориентацията", известен още с името „Как да оцелеем в МУ-Пловдив от студенти за студенти”.

 

За автора

Вашият коментар