Германци гостуват в Пловдив в третия ден на „Черната кутия“

Галерия "Тракарт" приема всички любители на танцовото изкуство в Пловдив днес
"Plant B" се представя за първи път в Пловдив тази вечер от 19:00 часа. Немския спектакъл изследва отношенията между две жени, рaзкриващи се по драматичен и трaгичен начин: неочакван и неизвестен. Спектакълът е носител на Spoleto Open Award през 2012 година.
 
Хореографката Илона Рот е родена е през 1981. Живее в Германия, а от 2003 активно работи и в Линц, Австрия. Завършила е музикален театър и съвременен танц и работи като хореограф, режисьор, сценичен артист, и театрален и танцов педагог. Учила е в Германия, Австрия и САЩ и е участвала е в театрални и танцови уъркшопи в Сърбия, Египет, Италия и Русия.
 
Илона Рот е съосновател и ръководител на културната инициатива RedSapata, която служи като основна обмена точка за срещи на международни танцьори. Тя е също и съосновател на комапанията Schauacker Feat.
 
Иключително успешната й продукция „De_Forma“ е доразработена за представянето си през 2011 в Deep Space в Ars Electronica Centre, един от най-реномираните световни музеи за технологично изкуство. Член е на интернационалната театрална група „Babylon Troupe“, произвела до момента две продукции, първата – подкрепенa от National Theatre of Scotland, и втората на Creative Forum – Египет.
 
Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Гьоте-институт в България
1 юни (събота)  – Програма “Съвременен танц и пърформанс” – част II
„Plant B“ – Transitheart Productions – Германия
Културен център „Тракарт“, 19:00
plant-b-1uni
 
"Play.Back.Again.Then."– Джи Ун Лий – Корея/Англия
 
Джи Ун Лий завършва бакалавър и магистър в University of Hanyang, Сеул, Южна Корея. Печели две първи награди от най-престижните танцови конкурси, организирани от Korean Dance Association и National Dance Competition. Лий получава стипендия, за да следва хореография в Academy of Performing Arts в Прага. Печелила е Authorial Awards и Audience Award от International Choreography Competition и Siraex International Festival.
 
Тя е също и победител от International Art Expo в Венеция. През 2013 Лий е избрана да представи своя хореография с Czech Chamber Ballet. Джи Ун Лий е предствяла работа си в САЩ, Великобритания, Япония, Италия, Индонезия, Турция, Ирландия, Германия, Румъния, Естония, Мексико, Аржентина, Полша и Чехия, и др.
 
 
 

 

За автора

Вашият коментар