Гости от Грузия идват в Лъки – Дом на киното на филм с редица награди

Грузинският филм „Срещи на сляпо“, носител на Голямата награда на „София филм фест“ 2014, както и още много други призове, ще бъде показан на пловдивчани тази сряда. Изненада за гостите на филма ще бъде и посещението на двама от актьорите във филма – Андро Сахварелидзе и Мариам Антадзе. Прожекцията на филма е в сряда, 18:30, в Лъки – Дом на киното.

Днес /16.12/ е вторият ден от фестивала за скандинавско кино СЕВЕРНО СИЯНИЕ. От 19 часа в „LUCKY Дом на киното“ ще бъде представен филма от Швеция ПОСЛЕДНАТА ПРИСЪДА.

Срещи на сляпо:

40-годишният учител Сандро (Андро Сакварелидзе) е ерген, който все още живее с родителите си, които вечно се карат и го държат под постоянен надзор.

След като среща с непозната се превръща в лишен от емоции абсурд, Сандро и приятелят му  Ива (Арчил Кикодзе) решават  да прекарат уикенда на дъждовното крайбрежие, където случайно срещат фризьорката Манана (Иа Сухиташвили).

Любовта процъфтява –  или по-скоро застрашава в ироничния сценарий на Когуашвили и Борис Фрумин, но не продължава дълго.

Съпругът на Манана Тенго (Вахо Чачанидзе) излиза от затвора и скоро Сандро се оказва забъркан в схема, която ще го принуди да избира между любовта и честта.

Последната присъда:

Действието в най-новия филм на шведския ветеран Ян Троел се развива между 1933 г. и 1945 г. На фокус са живота и кариерата на Торгни Сегерстед – журналист, редактор на вестник и яростен критик на Хитлер и нацизма във време, когато шведското правителство и кралското семейство възнамеряват да запазят неутралитет на Швеция, за да избегнат сблъсък с Германия. На фона на историческите събития, филмът портретира сложния характер на Сегерстед и проследява четириъгълника между него, жена му, любовницата му и съпруга й, с когото са били близки приятели.

Фестивали и награди: МФФ Чикаго – най-добра женска роля /Ула Скоог/; МФФ Монреал – най-добра режисура

Пълна програма на Лъки – Дом на киното може да видите на сайта boxoffice.bg, както и във фейсбук страницата.

Вашият коментар