Испански театър на втория ден на „Черната кутия“

След брилянтния старт на 7-мия фестивал "Черната кутия" вчера вечерта, с румънските гости от Passe-Partout D.P., днес ще имаме удоволствието да се насладим и на едно изящно фламенко. „Mi arma“ е повратна точка, където Западът и фламенкото се срещат от съвременна перспектива.“ „Имало едно време на Запад…“ разказва историята как пустинята превръща човек в просто силует, от който той се въздига и предизвиква пустинята на нелеп акт, сякаш преборва смъртта. 
Лайла Тафур е завършила хореография и танцови техники в Institut del Teatre Barcelona, била е обменен студент в Escola Superios de Dansa de Lisboa, учила е в Flamenco school of Teresa Roja в Ибиса и класически балет в Royal Academy of Dance в Гранада.
 
Тя работи предимно на границите между образ и действие, пърформанс и инсталация, използвайки тялото като инструмент, който да надхвърли физическите и теоретични територии.
 
Лайла Тафур е носител на наградата за най-добър изпълнител на международния конкурс „Masdanza“ за солото си „Mi arma“, в което изследва границите на фламенкото. През последните години фокус в работата й е интерпретацията на танца фламенко, така създава представленията „Camarón vs M Jackson“ и „Martinete y Caballería“, с които участва в фестивалите Dies de Dansa в Барселона, Cadiz в Данса и Mes de la Danza в Севиля.
 
Програма „Съвременен танц и пърформанс“ – част I „Mi Arma“ – соло на Лайла Тафур – Испания
Камерна зала в Драматичен театър – Пловдив, 19:00 часа
 
 

За автора

Вашият коментар