Втори средновековен панаир в Асеновград

Община Асеновград и Исторически музей организират вторият средновековен панаир в Асеновград, който ще се проведе от от 7-ми до 9-ти юни

Той ще пресъздаде Средновековието в периода 1185-1420 година и Второто Българско царство. В рамките на тези три дни, ще бъде пресъздаден битът и ежедневието на средновековните люде по нашите земи и Балканите (музей на открито, жива история). Всеки един от посетителите ще види занаяти и техники от преди хиляди години, автентични дрехи и снаряжение, всеки един ще може да вкуси медовина, да опита стрелба с лък или с копие и много други забавления.Елате и заедно да се потопим във времената на царе, смели войни и рицари.

В панаира всеки посетител ще може да види:
Aвтентични реконструкции на снаряжение въоръжение и дрехи от посоченият период, презентация и лекции на тема "проект Българският средновековен костюм", иконопис, монетосечене, средновековен начин за направа на хартия, леене на свещи, тъкане на кори, изработка на дървени лъжици, плетене на халчиста ризница, обработка на кожа, рицарска битка, фехтовка, кътинг тестове, стрелба със лък и средновековна музика. Всеки ще може да си закупи автентични средновековни аксеоари и да опита медовина.
 
В панаира ще вземат участие Асоциацията на Свободните реконструктори в България, свети Теодор Стратилат от Сърбия, Ассоциация Исторический Клуб "Ensifer" от Молдова, Църковна живопис –  AMТИИ Пловдив и други.

 

За автора

Вашият коментар