Извисяване с DroneUp под тепетата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Десетки дронове прелитаха над Пловдив последните дни и приковаваха вниманието на случайните минувачи, много от които се спираха и с интерес разпитваха за все по-популярните технологии

На Главната пък филмов екран имаше за фон единствено звездите, пред които се прожектираха едни от най-добрите филми в света, заснети с дрон. Часове впечатляващи кадри, много високотехнологични дронове и полезен нов опит  Приключи и второто издание на международния филмов фестивал DroneUp, което събра стотици любители на летящите машинки и на качествените филми. 

Въпреки техническите затруднения в първата вечер, домакините от DroneUp се реваншираха на публиката и до късно вечерта в събота стотици погледи оставаха възхитени от кадрите във дрон филмите, които показват света от една непопулярна висока гледна точка.

Други пък избраха да полегнат на изкуствената трева и да гледат на небето прожекциите. 8 ръчно изработени Оскара бяха връчени на победителите във всяка категория, както и 2 награди на публиката. 

През деня пък всеки, който желаеше, можеше да пробва пилотските си умения и да управлява дрон на Copter.bg в парка до Братската могила. Дни на дроновете имаше и в Мол Пловдив, където бяха изложени най-добрите продукти на големите световни производители на дронове. 

Основни спонсори на събитието бяха КЦМ и Copter.bg, а mediacafe.bg – основем медиен партньор

Снимки от фестивала през 2016-та година може да видите ТУК

СНИМКИ: Силвия Георгиева

Вашият коментар