Най-добрият грил майстор на Пловдив е…. (СНИМКИ и ВИДЕО)

Димитър Иванов, Галин Видев, Атанас Тотов и Борислав Чернев са четиримата финалисти добили правото да премерят сили в регионалната надпревара, която се проведе вчера на игрище Номер 5 на Гребната база

Близо час и половина любителите кулинари демонстрираха умения с грил изкушения, като всеки от тях трябваше да маринова, подготви грилова пилешка пържола от бут, заедно с гарнитури и сосове по избор.

„В надпреварата в Пловдив видяхме наистина добри идеи и интересни импровизации. Всички участници приготвиха много вкусния ястия, с добра презентация и много добре грилован протеин. Затова при избора на победителя наделя оригиналността, съчетана с истинския грил аромат“, сподели шеф Манчев при връчването на наградата на отличения.

След като показаха уникални техники в действие на грила, експертите бяха още по взискателни към четиримата финалисти в регионалния кръг от Националния турнир по спортен грил в града под тепетата,а победител стана 41-годишния Атанас Тотев, който ще представи Пловдив на финалния кръг в София другия месец и ще се бори за награда от 2500 лева. Втори се нареди Борислав Чернев, а техни подгласници станаха Димитър Иванов и Галин Видев, все един от тях подкрепян от сериозни агитки около импровозираните кухни.

41-годишният Атанас впечатли журито с нестандартно приготвено пилешко руло с моцарела, завито в бекон, умело гарнирано с топла царевица с лук, задушена във фолио на грила и свежа салата колсло от червено зеле, моркови, царевица, ябълка и майонеза. Тази рецепта му помогна да надделее над останалите претенденти и да бъде обявен от експертното жури за най-добрия грил майстор от Пловдив.

Сандра Алексиева, автор на блога „1001 рецепти“, шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков изненадаха пловдивчани с едночасова кулинарна демонстрация малко преди това. Тримата показаха уникални кулинарни техники в действие на грила в специално изградената зона в близост до Гребния канал.  След Стара Загора, Русе, Варна и Бургас, Пловдив беше петият град, в който шефовете подложиха на изпитание грил уменията на най-смелите кулинарни експериментатори. За първи път, обаче, те лично демонстрираха професионални техники за приготвяне на гурме изкушения на грил, преди да отправят предизвикателството пред финалисти в регионалния кръг на Националния турнир по спортен грил. 

Освен кулинарния турнир, организаторите бяха предвидили различни атракциони за деца и възрастни и завладяващ летен концерт на групите Rewind и АКАГА. Посетителите на събитието опитаха от специално разработеното меню, приготвено от умели майстори на грила, а най-запалените фенове сами си приготвиха бургери, стекове, ребра и различни други качествени продукти. 

СНИМКИ и ВИДЕО от Кулинарната национална Купа, която се проведе през май в Пловдив, може да видите ТУК

 

Вашият коментар