Какво носите в джобовете си?

Какво носите в джобовете си? Имате ли пощенска марка? Или бонбон против кашлица?

А какво носи в джобовете си световноизвестният писател Етгар Керет (или поне неговият герой от едноименния разказ) – може да прочетете в сборника, който той ще представи тази вечер в културния център на Радио Пловдив от 18:30.

Може и да видите "екранизацията" в късометражния филм на Горан Джукич, дублиран на български език:

 

Разказът е част от сборника "Изведнъж на вратата се чука", появил се на български език в превод на Милена Варзоновцева преди броени дни.

Филмът е дублиран на български със специалното разрешение на автора. И днес е официалната му българска премиера – няколко месеца след световната премиера на филмовия фестивал в Сънданс.

Горан Дукич е режисьор на култовия филм Wristcutters: A Love Story (2006), създаден по повестта на Етгар Керет "Щастливите лагерници на Кнелер" и носител на многобройни награди.

Етгар Керет е автор на четири сборника с разкази и една книга с есета, публикувани в 35 страни. Неколкократен лауреат на Платинената награда на Израелската асоциация на издателите, носител е на кавалерската степен на Ордена на изкуствата и литературата на Франция. През 2007 г. печели "Златна камера" в Кан за режисьорския си дебют "Медуза". В България е по покана на Издателска къща "Жанет 45". 

  

 

За автора

Вашият коментар