Уокмен VS. Смартфон

Уоу. Ерата 21 век! Какво гиганско развитие на технологията и само 35 години от създаването на вече забравения Уокмен. Когато често си задаваме въпроса: "Защо днешните деца на играят пред блока?", запитвали ли сме се: "А те знаят ли с какво сме играли ние като деца?"

Едно видео в Youtube ме разтърси и разсмя едновременно. То показва как в детско телевизионно предаване дават на деца от 21 век да опитат да разгадаят механизма на Уокмена. Оказва се ужасно трудна задача. Цялата тая работа с отварянето и пъхането на касетка, пускането на определен брой от любимите ти песни, превъртането назад и напред и на всичкото отгоре и да го слушаш само със слушалки? О не, върни си ми Iphone-а! 

Според видеото днешните деца определено не биха минали по нашия път и нашето детство. На един от въпросите: "какво бихте избрали тази или днешната технология?" – всички деца единодушно отхвърлиха стария ни приятел Уокмена. И защо да не го направят. Само с 3 до 4 движения на пръста си те вече владеят съвременната технология, боравят с портативните си компютри като хакерите от едно време. А са само деца… И моят извод от цялата работа е, че не е необходимо да познаваш всичко от миналото, важното е да градиш бъдещето..

Вашият коментар