Кино маратон на „Киномания“ на 30.11

Киномания ви е подготвила истински киномаратон днес. Програмата започва в 11:00 часа с анимационния „Петсън и Финдъс: Смехотерапия“ за най-малките. От 13 часа е другото детско заглавие в програмата „Шишкото на класа”.

Съботната вечер за възрастните започва в 18:30 часа с испанския филм „Меню за дегустация“. Преди година семейната двойка Марк и Ракел са си направили резервация за най-прочутия ресторант в света – „Чакула“ на каталунското крайбрежие.

Но когато идва голямата вечер, те вече са разведени от няколко месеца и живеят в различни страни. Разбирайки, че „Чакула“ затваря врати завинаги, те все пак решават да се възползват от резервацията си. Същото правят и ексцентрична ирландска вдовица, самотен мъж, новият приятел на Ракел и двама японски бизнесмени, опитващи се да спечелят вниманието на главния готвач. Великолепен филм, „Меню за дегустация“ е същинско любовно писмо за изисканото хранене.

От 20:45 часа отново ще имате възможност да гледате новият филм на Уон Кар Уай „Великият майстор“. Тази визуално зашеметяваща драма ни пренася в Южен Китай, 1936 г. Ип Ман, менторът на Брус Лий, е начело на училището за бойни изкуства Уин Чън.

Той е посетен от великия майстор Гун, който иска да обедини неговото със своето училище, намиращо се в Северен Китай. Самият Гун възнамерява да се оттегли и да обяви за свои следовници Ип Ман и дъщеря си Гун Ър. Двамата съперници си устройват дуел, а помежду им прехвърчат искри на спотаена страст.

 

Два филмови хита от тазгодишното издание на фестивала за независимо кино SO INDEPENDENT ще могат да видят пловдивчани през уикендa в „Лъки Синема”.

От 16:15 часа ще бъде показан филмa от селекцията на So Independent – „Последен квартет“, реверанс към камерната музика и вечният Ню Йорк. Когато обичаният от всички челист на световноизвестен струнен квартет научава за фаталната си диагноза, внезапно бъдещето на групата е поставено на карта: потискани емоции, борба за надмощие и кипящи страсти заплашват да разклатят приятелство и доверие, градени години наред.

В навечерието на празничния двайсет и пети концерт, по всяка вероятност последен в кариерата им, единствено близостта помежду им и силата на музиката са в състояние да съхранят наследството им. 

Вашият коментар