Любо Нейков и Гъмзата гостуват на Летен театър Пловдив

Шоу спектакълът „Големанов“ на формация Мелпомена гостува на Летен Театър в Пловдив само след няколко дни – на 11 юли. Постановката е уникална по рода си, защото съчетава в едно театър и музика на живо.

Пиесата си Ст. Л. Костов пише през 1928 г., но тя звучи повече от актуално и днес. В нея той ни показва част от живота на един, по принцип добър, човек, който бързо става хитър и лукав, защото разбира, че има вероятност да стане министър. Той губи чувството си за мярка и разкрива своята глупост, лицемерие, и скъперничество.

Над всичко, разбира се, в тази забележителна комедия стои главният герой – Големанов. С него и с цялото си произведение, Костов осмива нашето политическо общество, както малцина  са успели да го направят. С критичния си патос и колоритни образи, пиесата "Големанов" остава най-ценното завоевание на нашата сатирична литература за всички времена.

Спектакълът е с участието на Любо Нейков, Силвия Лулчева, Елена Петрова, Стефан Рядков, Мария Статулова, Мирослав Косев, Берковската духова музика и със специалното участие на Нина Николина и Йордан Йончев – Гъмзата.

Вашият коментар