Любовта е основната тема в тази кино вечер

Днешните предложения на Филмовите нощи във Филипополис, са изцяло свързани с темите за любовта.

Ранната прожекция е от 21:10 часа и предлага заглавието „Трябва ти единствено любов“. Във филмът участват Ким Бодниа, Трайн Дирхолм, Паприка Стейн, Пиърс Броснан и др., а сюжетът предлага поглед върху човешката природа и вярата в нейната доброта.

В „Трябва ти единствено любов” Ида е приключила последната порция химиотерапия и се завръща в къщи, за да открие, че съпругът й е в леглото с нейна колежка. Ида заминава сама на сватбата на дъщеря си в Италия и по пътя ненадейно се натъква на бащата на младоженеца Филип, когото заклеймява като опасен флиртаджия и женкар. Но първите впечатления бързо избледняват, а Ида е на път на открие свой друг, по-различен живот…

В 23:30 е старта на късната прожекция, която за пореден път предлага нестандартната комедия на Педро Алмодовар „Свалки в облаците“.

Svalki_v_obllacite

Разнообразна група от хора са поставени в извънредна ситуация на борда на самолет, пътуващ към Мексико сити. Техническа неизправност, по-скоро плод на недоглеждане от страна на човек, отколкото проблем на техниката, поставя под заплаха живота на хората на борда на полет 2549 на авиокомпания Peninsula. Пилотите – корави и опитни професионалисти, се опитват с помощта на наземния контрол да открият начин да разрешат сложната ситуация и да спасят стотиците животи на борда.

Стюардите на този полет са нетипични представители на тази професия – леко гротескни фигури, които в лицето на опасността загърбват своите лични проблеми и се посвещават телом и духом – буквално при това – на трудната задача да развеселят пътниците в бизнес класа, докато всички чакат да се намери решение на проблема. Животът в облаците е доста сложен, но в крайна сметка и тук, както и на земята, всичко се свежда до две неща – секс и смърт.

Пълната програма можете да видите тук!

 

 

За автора

Вашият коментар