Най-гледаната постановка в историята на театъра тази вечер в Лятно кино Орфей

Във Великобритания билетите за "Хамлет" бяха разпродадени година преди премиерата

В сряда вечер от 21.10 часа на „Филмови нощи във Филипополис“ можете отново да видите на голям екран “Хамлет”с Бенедикт Къмбърбач в главната роля – постановката, която държи световния рекорд за най-много зрители на театрално представление.

Номинираният за „Оскар" Бенедикт Къмбърбач поема едноименната роля във великата трагедия на Шекспир. Режисирьор е Линдзи Търнър, а продуцент – Sonia Friedman Productions. Билетите за "Хамлет" в лондонския арт център "Барбикан" бяха изкупени буквално за минути след пускането си в продажба – близо година преди премиерата. В България се случи същото – само дни след като стана ясно, че софийските и варненските зрители ще имат шанса да се пренесат в Елсинор чрез Бенедикт, билетите вече бяха на привършване.

Всички, които са гледали Къмбарбач в ролята на датския принц, го определят като блестящ. Самият спектакъл, за който усилено се говореше много преди премиерата, навярно е световното театрално събитие на миналата година – не просто заради безпрецедентния интерес, а най-вече заради великолепната игра на Къмбърбач. До миналата година театралното изкуство бе приемано с по-умерени чувства. До лудостта по "Хамлет" в "Барбикан", на която можете да се отдадете и вие днес в Лятно кино “Орфей”.

Вашият коментар