Най-престижният планинарски кинофестивал гостува в Пловдив

Banff Mountain Film Festival ще донесе духа на приключенията и планинската култура в Пловдив

На 14 юли Лятно кино Орфей ще излъчи 8 "планински" филма, покорили международната публика. Пловдивчани ще могат да се насладят на една лятна вечер на открито с най-добрите планинарски филми. Градът на тепетата за първа година ще бъде домакин на Канадския кинофестивал, който вече спечели хиляди почитатели в България.  

Banff е най-големият и един от най-престижните планинарски кинофестивали в света. Корените на Banff Centre са в Канада, откъдето всяка година, веднага след провеждането му тръгва и световната обиколка на филмите от програмата, наречена Banff Mountain Film Festival World Tour. 

През 2016 г. най-престижният планинарски кинофестивал в света Banff Mountain Film Festival празнува своята 41-а годишнина, като продължава да представя най-добрите спортни, природни и приключенски филми пред публиката в Банф, Канада и още 40 страни в целия свят.

 

Програмата е пъстра, изпълнена с красиви пейзажи, незабравими истории и любимите планини.

Програма:

Pretty Faces, 11", ски, САЩ

Приветства жените, които виреят в снега! Следвайте Линдзи, докато тя преследва снега…

Sounds of Paragliding, 4", летене, Франция

Слушайте хармонията на природата, докато пилотът по акробатичен парапланеризъм Тео де Блиц танцува под звуците на небето.

 

Curiosity, 13", бягане, САЩ

Вижте как любопитство вдъхновява ултра-маратонците Рори Бoсио, Тимъти Олсън и Хал Кьорнер, докато те се подготвят за Обиколката на Мон Блан.

 

Unbranded (special edition), 44", пътешествия, САЩ

Четирима мъже и 16 диви мустанги тръгват на 5000 километрово пътешествие, прекосявайки Америка от Мексико до Канада. В духа на истинското приключение връзките на приятелство се тестват.

Denali, 8", пътешествия, САЩ

Няма подходящ начин да се сбогуваш с приятел, особено, когато той е бил до вас в най-тежките моменти. Но приятелството и любовта остават завинаги.

The Warmth of Winter, 5", ски, САЩ

Отвън снегът вали и вятърът ръмжи. Но тук, в тихата и спокойна светлина на свещите, завити с топлината на огъня, умът се топи с отраженията на отминалите дни. 

unReal (special edition),12",планинско колоездене,САЩ

Представете си свят, в който карате по перфектното трасе и в един момент, снегът не е единственото нещо, което пада от небето. Когато прекарвате всяка минута на работа, мислейки за планинско колоездене, кой всъщност е реалният живот?

Eclipse, 32",фотография, Канада

Шансовете са малки, рисковете големи – фотографът Рубен Краб е решен да улови снимка на скиор, застанал на фона на лунното затъмнение през 2015г. в Свалбард.

 

 

 

За автора

Вашият коментар