Нешка Робева представя филма „Легендата“ днес в Пловдив

Нешка Робева пристига в Пловдив в Lucky Дом на киното, за да представи филма, посветен на нея – “Легендата”

Днес от 19:10 часа, в „LUCKY Дом на киното“ една истинска българска легенда – Нешка Робева представя под тепетата филмът “Легендата” на режисьора Владимир Щерянов. Лентата е плод на 15-годишен труд – проучване на богатия архив на златните момичета и десетилетната творческа биография на Робева – 361 медала за България, 7 абсолютни световни, 10 европейски и 2 вице олимпийски титли, стотици спектакли у нас и зад граница за последните 15 години. Един вълнуващ и наситен с динамика филм, какъвто е и животът на легендарната състезателка, треньорка и хореограф.

През 80-те и 90-те години на ХХ век "златните момичета" на легендарната Нешка Робева печелят стотици медали на световни, европейски първенства и олимпиади… През 2000 г. най-титулованата българка е принудена да прекрати работа в спорта и създава своя театрална трупа.

Започва нов етап в нейния живот – тя поставя шоуспектакли, които моментално добиват популярност в цяла България. "Два свята" е игран 26 пъти при препълнена Зала 1 на НДК – абсолютен рекорд. Година по-късно той става първият български спектакъл, игран на Бродуей.

Вече 15 години зрителите от десетки страни по света се възхищават на изкуството на Нешка Робева, така както навремето се възхищаваха на нейните "златни момичета". Съвсем скоро Нешка ще навърши 70 години и това не е за вярване!

Повече за Нешка Робева и прокетите й може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар