Нимфоманка и Джанапар на лятно кино Орфей

Програмата на филмови нощи продължава с провокативния филм на Ларс фон Триер „Нимфоманка“ и документалната копродукция „Джанапар“.

От 21:10 часа на лятно кино Орфей ще се завърти първата част на „Нимфоманка“, който разказва еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-ата й годишнина. Гледната точка е на главната героиня – самообявилата се за нимфоманка Джо, а ролята е поверена на Шарлот Генсбур. Нейни партньори в предизвикателния киноразказ са цяла плеяда от небосклона на холивудското и европейското кино.

Късната прожекция ще ви предложи едно невероятно приключение с документалната копродукция между Великобритания, Иран, Етиопия, Грузия, Судан, Турция, Армения и Джибути „Джанапар“.

23-годишният англичанин Том Алън е готов на всичко за успешна кариера, но се оказва притиснат от въпроса на нашето време: не е ли повече от това животът? Загърбвайки всичко, Том тръгва към последното търсене на свободата.

За следващите 12 000 мили, изминати без карти и пътеводители, Том заснема осъществяването на своята мечта. Въпреки че идва от обикновена среда и не се отличава с атлетичен талант, той се придвижва с колело и лагерува по пътя си, преминавайки по този начин три континента. Но неговото пътуване взима невероятен завой, когато се влюбва в момиче от иранско-арменски произход.

Цени на билетите съответно 5 и 4 лева. Онлайн резервации и продажби на билети в Boxoffice.bg

При дъжд билетите важат за останалите филми от програмата.

Вашият коментар