Нарисувайте детство на децата без родители

Фондация „За Нашите Деца” организира информационно събитие по приемна грижа в Пловдив, което ще премине под надслов: „Нарисувай детство!”. То е част от кампанията на фондацията „Приемните родители даряват любов, дарете и вие” за набиране на нови приемни родители за деца от 0 до 3 години.

Фондация „За Нашите Деца” кани пловдивчани да се присъединят и да изобразят заедно едно цветно и топло бъдеще за най-уязвимите деца. Те все още не знаят що е то родителска грижа и обич и чакат своето семейство.

На събитието по приемна грижа в Пловдив ще присъстват общественици, представители на бизнеса и изкуството, изявени личности от града, които също подкрепят каузите на фондация  „За  Нашите Деца“ и изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца” Иванка Шалапатова. То ще се проведе на 30 юли от 19:00 часа на Гребна база (алеята зад трибуните).

Фондация „За нашите деца“ още от 1992 година работи за това българските деца да не прекарват първите години от живота си в изолацията на домовете. През 1997-ма година се въвежда приемната грижа у нас, като алтернатива на живота в институция, за да могат повече деца у нас да живеят сигурни и обичани в най-естествената среда за тях – семейната. Първото приемно семейство е именно от Пловдив.

Две от основните каузи на фондацията са предотвратяване изоставянето на бебета и осигуряване на  родители за деца в нужда.

Повече информация за Фондация „За нашите деца“, можете да намерите тук.

Вашият коментар