Носител на 3 престижни награди в предпоследния ден на СФФ в Пловдив

Носителят на 3 награди от феста “Прасето”, “Ако Бийл Стрийт можеше да говори” и “Лято” в предпоследния ден (23.03) на София Филм Фест в Пловдив

София Филм Фест в Пловдив върви към своя край. В предпоследния ден от фестивала прожекциите започват в 16 часа с филма на Драгомир Шолев – “Прасето”.  Филмът стартирал като проект от професионалната платформа за кино София Мийтингс, спечели СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО на София Филм Фест 2019, НАГРАДАТА НА ФИПРЕССИ и НАГРАДАТА за НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ. “Прасето” разказва за 13-годишният Румен, който е тормозен от съучениците си всеки ден. Аутсайдер, самотен и вглъбен, той никога не отговаря на обидите и подигравките. Докато един ден, притиснат до край, отвръща с един-единствен, но може би фатален удар.

В 18.15 часа е началото на „Ако Бийл стрийт можеше да говори“, базиран на романа на Джеймс Болдуин. Филмът е с номинации за Оскар '19 за най-добра оригинална музика, най-добра актриса в поддържаща роля и най-добър адаптиран сценарий, както и с номинации за Златен глобус '19 за най-добра актриса в поддържаща роля, най-добър филм и най-добър сценарий. Това е историята на Тиш – наскоро сгодена жена от Харлем, която се надпреварва с времето, за да докаже невинността на любимия си, докато носи първото им дете. Филмът е отдаване на почит към любовта чрез историята на млада двойка, техните семейства и техните животи. Двамата млади се опитват да намерят справедливост чрез любовта, заради любовта и обещаната Американска мечта.

От 20.30 часа можете да гледате руския филм на Кирил Серебренников “Лято”, който ще ви пренесе в Ленинград, едно лято в началото на 80-те години. Ъндърграунд рок сцената бушува. Сред феновете на Лед Цепелин и Дейвид Боуи младият Виктор Цой иска да стане известен. Срещата му с неговия идол Майк и красивата му жена Наташа ще промени живота му завинаги. Заедно те ще превърнат Виктор в безсмъртна легенда.

Вашият коментар