Още една мечта и последния Елвис на София Филм Фест в Пловдив

Неусетно, попивайки чара на множество невероятни истории, запечатани на филмовата лента, навлязохме във втората част на най-значимото кино събитие под тепетата София Филм Фест в Пловдив. Днес любителите на седмото изкуство отново ще имат възможността да гледат две заглавия в кино „Лъки синема“, пише блогът sedmastruna.blogspot.com.

От 18.30 ще бъде прожектиран българският филм „Още една мечта“ на  режисьора Николай Мутафчиев. Това е историята на четири жени, които се запознават по време на сеанс за отказване от вредния навик на пушенето. Малко след първата им среща обаче, те стават неволни свидетели на разговор, който ги тласва към направата на план за банков обир…

Късната прожекция днес се нарича „Последният Елвис“. Това е филмът на аржентинсия режисьор Армано Бо, номиниран миналата година за Голямата награда на фестивала  за независимо кино в Сънданс, САЩ.

Историята разказва за вечно недоволния от живота си имитатор на краля на рока Елвис, който си прави някакви сметки без кръчмар, до мига в който жена му претърпява тежка катастрофа, и той трябва да се грижи за дъщеря си. Как ще се развие всичко, вижте тази вечер от 20.45.

Приятно гледане!

last elvis

 

За автора

Вашият коментар