Камера за екстремни снимки

Panasonic HX-A100 е името на новото творение на фирмата Panasonic. Това е камера,  която на пръв поглед не прилича на устройство за запис на видео, тъй като конструкцията е съставена от две части – изнесен обектив-камера и допълнително тяло, в което са разположени акумулаторните батерии, паметта и необходимата електроника.

Тази конструкция позволява на камерата Panasonic HX-A100 да бъде закрепена на произволна част от тялото, включително и на главата – в комплекта е включена специална ушна дъга, благодарение на която обективът се разполага около ухото, като по този начин не пречи на погледа и работата с нея е достатъчно комфортна.

Малкото тегло на устройството непречи по никакъв начин камерата да записва с Full HD качество дори и при лошо осветление, понеже са използвани качествен сензор и оптика. Ъгълът на заснемане е 160 градуса и HX-A100 може да бъде използвана като автомобилен видео регистратор.

Интерес буди фактът, че камерата е създадена за екстремални условия. Тя е защитена от попадането на прах и вода в корпуса и работи при широк температурен диапазон. Вграденият акумулатор е достатъчен за 140 минутен запис при 60 кадъра в секунда. Устройството е снабдено с Wi-Fi модул за прехвърляне на информацията по безжичен път.

Единственото условие да се сдобиете с това устройство, което ще се появи на пазара до края на месеца е да броите за Panasonic HX-A100 около €300.

hx-a100-controller

 

За автора

Вашият коментар