Панорама на българското кино с 8 заглавия в LUCKY

Специална селекция от най-новите български филми, излезли послединте месеци, предлага „LUCKY Дом на киното“ в идната седмица

Седем от впечатляващите български заглавия, които пълниха салоните в последните месеци ще изпълнят програмата на арт-киното на Пловдив в следващата седмица. Освен тях, в събота предстои и специален открит урок с режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева, както и прожекция на техния филм „Слава“.

Премиерното заглавие за тази седмица е новият български „Привличане“. Романтичната комедия разказва за младата учителка по история Лора (Яна Маринова), която се бори за директорски пост с амбициозна и коварна колежка, изиграна от Койна Русева. 

Във филма има и много танци, което се превръща в запазена марка на Яна Маринова. На екрана са събирани плеяда от български артисти, сред които Башар Рахал, Луиза Григорова, Владо Пенев и други.
През идната кино-седмица в „LUCKY Дом на киното“ ще може да гледаме отново и „Вездесъщият“, който ни замисли за тайните и нахлуването в личния живот в края на миналата година. В програмата са включени и актуалните заглавия „Посоки“, „Дъвка за балончета“, „Възвишение“, „Нокаут или всичко, което тя написа“ и детската история „Лили рибката“.

В събота, 24 февруари, от 16:30 часа ще се проведе и майсторски клас с Петър Вълчанов и Кристина Грозева – режисьорите на „Урок“ и „Слава“. Те ще говорят пред публика на тема „Работата на режисьора с актьора“.

В 19 часа предстои и прожекция на по-новия им филм „Слава“, след което те ще бъдат на разположение за въпроси от гостите.

За автора

Вашият коментар