Химически факултет на ПУ с 11 бакалаври–отличници от випуск 2017

Броят на завършващите химици намалява, но те стават все по-ценени, смята деканът доц. д-р Веселин Кметов

На тържествена церемония в събота, 24 февруари, дипломи ще получат 66 бакалаври и 41 магистри от Химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Промоцията на абсолвентите от Випуск 2017 ще се състои в Спортната зала на висшето училище.

Към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се обърнат ректорското и деканско ръководство, както и представители на „БИОВЕТ“ АД –  Пещера, и Лабораторен център по безопасност на храните „АЛИМЕНТИ“, които са сред потребителите на кадри, подготвени във Химическия факултет.

Музикален поздрав към абсолвентите и техните преподаватели, ще поднесe музикална група от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс в гр. Пещера.

Тази година сред бакалаврите се дипломират 11 отличници, от които единият завършва с пълно отличие. Галилеевата клетва, част от церемониите във висшите училища в Европа, ще бъде прочетена от първенецът на випуска Виктория Балчева, бакалавър по „Медицинска химия“.

„Гордеем се с нашите възпитаници, които издигат престижа на Химическия факултет и се ползват с доверието на работодателите. Поздравявам академичния състав на факултета за положените  усилия да изградят компетентни и много добре подготвени специалисти в професионално направление, в което обучението е скъпо и трудно, а професията изключително отговорна.“ 

Така изрази гордостта си и пожелаожела "На добър път!" деканът на Химическия факултет в ПУ доц. д-р Веселин Кметов.

Традицията за произнасяне на Галилеевата клетва идва от Италия преди векове. Този хуманен призив е утвърдена традиция при промоциите в Пловдивския университет.

Вашият коментар