Последен ден на София Филм Фест в Пловдив

Филмовият фестивал стигна и края си. Но преди да свърши ще ви очарова с още три запомнящи се заглавия. От 16:15 часа гледайте „Чистилище“. Младите и красиви Зехра и Олгун работят в кафетерия към бензиностанция на рядко натоварена с движение магистрала. Единствено искрите на наивните им очаквания за светло бъдеще разнообразяват монотонните смени.
Зехра мечтае любовта да я изтръгне от безсмислената ù работа и живота у дома със строгата ù и старомодна майка. А непокорният Олгун затъва в собствените си настроения, докато се опитва от момче да се превърне в самостоятелен мъж.
 
В 18:30 часа имате френска „Покана за вечеря“ с Даниел Отьой. Жерар е вече на 50 години, а е безработен от три. Започва да се отчайва, когато изведнъж му предлагат работа в Индонезия. Решен да направи добро впечатление на новия си шеф, той го кани на вечеря. Като се има предвид, че съпругата му Колет не блести с особени кулинарни умения, той може би прави голяма грешка. Добре че съседът им Александър е ПР гуру и проявява желание да им помогне, но условието е двойката да направи “пълна промяна” за 24 часа…

Официален завършек на фестивала ще постави копродукцията „Ангелският дял“, спечелил наградата на журито в Кан 2012.Роби се промъква в родилното отделение при приятелката си Леони, за да прегърне новородения си син. Тогава си обещава синът му никога да не изпита трудния живот, който той е имал.

Шансът за промяна идва, когато Роби се запознава с Рино, Алберт и Мо – криминално проявени като него, с които се залавя да създаде най-доброто малцово уиски в света. Роби се надява това, в което наистина е добър – пиенето, да промени живота му към по-добро. Дали през следващите 20 години ще давят мъката от възможния неуспех, или ще достигнат светлото бъдеще? Само ангелите знаят…
 

За автора

Вашият коментар