Последният филм на Дани Бойл на лятно кино „Орфей“

От 21:10 часа Дани Бойл (Трейнспотинг, Беднякът милионер) отново ще предизвика въображението ви с новия си филм. Саймън, търговец на произведения на изкуството, се съюзява с престъпна банда, за да открадне картина на стойност милиони долари. Но когато е ударен по главата по време на обира, той се събужда и разбира, че няма спомен за мястото, където е скрил картината.
След като физическите заплахи и изтезания не дават никакъв резултат, лидерът на бандата (Венсан Касел) наема хипнотерапевт да се порови в най-потайните кътчета на съзнанието на Саймън. Докато тя копае все по-дълбоко в повреденото му подсъзнание, залозите се вдигат толкова високо и границите между желание, реалност и хипнотично внушение започват да се замъгляват и изчезват.
7days-in-havana3

От 23:30 часа можете да си направите една разходка в многоликата кубинска столица. "7 дни в Хавана" е един филм от седем части, дело на 7 режисьора, между които Гаспар Ное и Бенисио Дел Торо в режисьорския му дебют. Филмът с участието на Емир Кустурица представя колоритни картини от местния бит, страхотна музика и напоителни танци.

Той балансира между туристически пътепис и един по-интимен портрет на някои от обитателите на "Острова на свободата", един ансамбъл от късометражни филми, структурирани да се поберат в една седмица, по един филм на ден и шепа герои, които се появят отново в няколко от тях.
 
Програмата на "Филмови нощи във Филипополис"

 

За автора

Вашият коментар