Препълнен Римски стадион гледа филми за Пловдив (снимки)

От вчера, (28-ми август) в продължение на една седмица пловдивчани могат да трупат знания за своя град. Всяка вечер от 21 часа се представят над 15 документални филма за града на тепетата на обновения Римски стадион. Творбите разкриват античното, духовното и културно наследство на Пловдив, предоставени за публично излъчване от четирите пловдивски телевизии.
В приятната обстановка първият ден от филмовите нощи бе препълнен от хора желаещи да се видят повече интересни факти. Бяха прожектирани два филма -„ Оазисът на българския дух” и Пловдив през вековете. Снимки може да видите тук!

Сред филмите в панорамата са наградените ленти на БНТ-Пловдив от поредицата „Боговете на Пловдив” и „Тайната на древните Траки – Каменният град”, също „Истории от Тютюневия град”.

 

NBT предоставя филмите „Първият театър” и „Палимпсестът Пловдив” за културното наследство на града. С него пловдивският панаир участва на изложението в Шанхай. Кинопанорамата ще продължи до 6 септември, след което прожекциите продължават в Синята къща в Стария град и през зимата.
Входът е свободен. Повече информация вижте тук!

СНИМКИ от филмите и вечерта може да видите тук!

 

 

Вашият коментар