Първи епизод на National Geographic ще бъде показан под тепетата

„EXPLORE BULGARIA: ПЛОВДИВ“ СТАРТИРА С ПРЕМИЕРНО СЪБИТИЕ 

Събитието ще се състои на 05.06. от 11:00 часа.

"Explore Bulgaria“ се завръща по National Geographic с пети сезон на 05.06. от 21:30 часа.  Непосредствено преди телевизионната премиера, първи епизод на продукцията ще бъде представен на голям екран в Пловдив с прожекция в Lucky, Дом на киното на 05.06. от 11 часа. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и е с вход свободен. Специални гости ще бъдат Драгомир Симеонов, водещ на предаването и представители от продукционния екип на Агитпроп – Борис Мисирков, Георги Богданов и Мартичка Божилова.

Локалната поредица ще бъде излъчвана редом с продукции от цял свят и, както и в предходните сезони, ще разкрие красивото лице на България. Този път, в частност – магията на Пловдив. 

Новият сезон следва рамката на градска експедиция из един пълен с археологически, архитектурни, културни, съвременни и позабравени изненади град. Популярният български журналист и блогър Драгомир Симеонов влиза в ролята на водещ и наш гид за втора поредна година. Този път приключенският му дух го отвежда в красивите обятия на втория по големина град в страната, избран за Културна столица на Европа за 2019 г. 

Петото издание включва шест епизода, като всеки от тях разглежда различна тема. Водещият, с помощта на експерти и местни жители, ще ни преведе през значими места и ще ни върне назад във времето. Ще ни отведе до емблематичната за Пловдив река Марица, ще разгледа познати и не толкова познати факти за историята на града, ще разбере повече за богата култура и бит, които са се събрали в красивия град под тепетата и ще се потопи в античния му чар и модерно усещане. 

Можете да проследите градското приключение на Драгомир Симеонов в новите епизоди на „Explore Bulgaria: Пловдив“ от 05.06. от 21:30 часа в ефира на National Geographic.

Вашият коментар