Радиограмофон и Пътят на виното с представяне на СФФ в Пловдив

Алек Алексиев и Яна Титова ще представят “Радиограмофон” – днес  на София Филм Фест в Lucky Дом на киното

13-тото издание на София Филм Фест в града под тепетата продължава и в днешния ден /20 март 2018/ с прожекцията на “Пътят на виното”. Тя ще се състои от  18:30 ч. в „Дом на киното“. 

За лентата: Уругваецът Чарли Артураола е от най-известните винени експерти в света. Смята се, че е собственик на един от най-изтънчените носове в Американската асоциация на сомелиерите. Именно заради това режисьорът  Карерас кани Артураола да изиграе ролята на енолог, който губи обонянието си и вкусовите си усещания. Комбинирайки художествена измислица и истински хора и дестинации, „Пътят на виното“ води протагониста по родните му места, за да му помогне да си възвърне дарбата и радостта от живота. 

Филмът предлага уникален поглед зад кулисите на винената индустрия, която ревностно пази своите тайни. Това е история за комерсиализацията, ожесточената конкуренция и хората, които също като главния персонаж са загубили онова, което е в основата на винопроизводството, а именно радостта и страстта.

В 20:15 ч. специални гости на фестивала ще бъдат Александър Алексиев (“Възвишение”) и Яна Титова. Те ще представят българо-полската продукция “Радиограмофон”

“Радиограмофон е за всеки, който обича автентичните истории, филмите на чужд език и рокендрола.”

Филмът е носител на Златна роза Варна 2017 за дебютен пълнометражен филм. “Радиограмофон” е създаден по истинска история и разказва за Али, който с опасност за живота си предприема тридневно пътешествие през охраняваните от армията планини, за да стигне до най-близкия град. Али иска да купи радио за своя обсебен от рокендрола син. 

Развиваща се на фона на комунистическия режим в България, тази история не е просто за този баща и колко далеч е готов да стигне за сина си. Това е разказ за един човек, който отчаяно иска да си върне усещането за свобода. 

Билети може да намерите на касата на киното или онлайн на kinolucky.com или на boxoffice.bg .

 

За автора

Вашият коментар