След успешния първи сезон на филмовата поредица „Легендите оживяват“ очакваме продължение

Първия сезон на историко-документалната видео поредица „Легендите оживяват” потопи своите зрители в мистичната България. Точно преди година членовете на екипа на сдружение „Българска история” обикалят 30 села в продължение на 10 дни из Пирин, Рила, Родопи и Странджа и резултат от изследователското им пътуване са епизодите на „Легендите оживяват – Южна България (С1)”. В търсене на многовековни и забравени български предания и традиции, екипът открива и заснема древни легенди, много от които едва ли са описани в учебници и книги.

Тази година екипът се впуска в търсене на нови предания, този път на територията на Горнотракийската низина и Предбалкана. Предстоящото пътуване се очаква да обхване средното течение на река Марица в местностите около град Пловдив, Същинска средна гора в регионите на Копривщица и Клисура, Долината на розите и на тракийските царе, Старозагорското поле и на изток до Черно море.

Намеренията на младите изследователи са в рамките на следващите лета поетапно да обиколят цялата страна.  

„Българска история” е организация, създадена през 2012г. Нейната основна цел е съхраняването и популяризирането на българската история, чрез поддръжката на сайт, организирането и партньорски участия в различни инициативи, посветени на тази мисия.

Можете да гледате първия сезон на поредицата на посочения линк.

Вашият коментар