Снимачна площадка София: ден първи

Филмите в България излизат над 80% по-евтини от заснетите в щатите проекти. Постепенно Холивуд  се пренася покрайнините на София ,а  България стана любимо място за снимки на много  продукции.

Да започнем с последния филм сниман у нас "The Expendables 2 "(2012). Едни от най-големите екшън звезди в световното кино  се събраха на родна земя. Говорим за имена като Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Долф Лундгрен.

"KillingSeason " ще излезе тази година сниман в " наш'те планини зелени" е с участието на с участието на Джон Траволта (John Travolta) и Робърт Де Ниро (Robert De Niro). Премиерата на Killing Season е на 12 юли 2013 г.

Мащабната американска продукция "Ел Гринго", която доста изненадващо се реализира в столичния квартал "Филиповци". Филмът "Hitman" е заснет в Южна Африка и в Лондон, но по голямата част от него(около 80%) се снима в България (София) през 2007 година. Филмът също така е създаден по култовата игра 'Hitman" .

hi

The Way Back (2010)  на режисьора Питър Уиър участват българските артисти Захари Бахаров, Деян Ангелов, Валентин Ганев, Ириней Константинов, Меглена Караламбова. Филмът е сниман и в България, а звездите в него са Ед Харис и Колин Фарел.

The fourth kind (2009) е трилър, включващ неразрешена мистерия в Аляска, базиран на истински факти.  Можете да се оглеждате за Юлиан Вергов – или по скоро за неговата снимка, – който е в ролята на починалия съпруг на главната героиня.

Обърнете внимание на "The Contract"(2006), който е с Морган Фрийман . В него може да видите доста кадри снимани на Морените на Витоша.

Можем да се гордеем с този ни принос към световната киноиндустрия?

kino

 

За автора

Вашият коментар