Сръбски хумор и психо трилър в Лъки синема

Продължава най-значимото кино събитие в града на тепетата – осмото издание на София Филм Фест в Пловдив. И днес любителите на седмото изкуство ще имат шанса да се насладят на две изключителни заглавия в програмата, пише sedmastruna.blogspot.com.

Първата прожекция в кино „Лъки синема“ е от 18.30.  и това е филмът на Боян  Вулетич „Практичен пътеводител на Белград със сълзи и песни“. Възходът на сръбското кино в последните около 15 години е безспорен факт. Затова и интересът към киното в западната ни съседка и специално към тази прожекция е голям.

Историята в лентата разказва за френска певица, млад шофьор, американски дипломат, немски бизнесмен и ощре куп други персонажи, всеки от които се опитва по един своеобразен начин да намери своята половинка в днешен Белград. Това е един невероятно свеж коктейл от мини романтични комедии, запечатани на лентата на фона на модерна и проевропейска Сърбия. Едно заглавие, което не бива да пропускате.

Късната прожекция е  с начален час 20.45 и предлага твворбата на Томас Винтерберг „Ловът“. Миналата година филмът е номиниран за „Златна палма“, както и за „най-добър актьор“ на фестивала в Кан.

Спокойното ежедневие на детския учител Лукас е разтърсено, след като той е обвинен в блудство с дъщеричката на най-добрия му приятел. Ще има ли сили, и какви козове ще извади в своя полза героят на този психо трилър, ще разберете в късната прожекция на София Филм фест в Пловдив.

Приятно гледане!

thehunt

 

За автора

Вашият коментар