Шегички със Стив Джобс

Интересен е начинът, по който филмовата индустрия се опитва да извлече дивиденти от харизмата на основателя на Apple Стив Джобс, който напусна този свят през есента на 2011-та. Така или иначе в ход са няколко сериозни проекта, посветени на IT легендата, но сега и комиците се включиха в играта.

През април ще излезе iSteve – комедия за Стив Джобс. Премиерата на филма в интернет ще се състои на 15 април, съобщава Ню Йорк Таймс. iSteve се снима от екипа на сайта Funny or Die, който обикновено пуска нискобюджетни скечове с известни актьори и политици. Сценарият е написан по мотиви от биографичната справка за Стив Джобс в Уикипедия в рамките само на три дни. Продължителността на филма с продуцент Алисън Хорд ще бъде между 60-75 минути.

Създателите на iSteve не очакват техният филм да бъде най-добрият, но пък за сметка на това ще е първият за Стив Джобс след неговата смърт. Те вярват, че филмът ще разсмее и най-заклетите фенове на основателя на Apple.

Ролята на Стив Джобс е поверена на Джъстин Лонг, който по-рано участваше в рекламна компания „Mac срещу PC”. Стив Возняк е даден на Хорхе Гарсия, а в ролята на Бил Гейтс ще се превъплъти Джеймс Урбаняк.

steve-jobs-medical-leave

 

Вашият коментар