Състезанието между филмите в Златна роза продължава

Късометражните филми от „7“ се състезават за Златна Роза
 
Всеки един от седемте късометражни филма, създадени като вдъхновение от града на тепетата Пловдив и обединени в един пълнометражен филм-омнибус „7“, е селектиран в състезателната програма за най-добър късометражен филм на предстоящия 37-ми Фестивал на българския игрален филм „Златна Роза“.
 
Филмите, създадени от седем режисьорски екипа от младото поколение в българското кино, изследват какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град Пловдив. Режисьорите Ралица Петрова (“Better nature”), Христо Симеонов („Нина”), Димитър Кутманов („Дом”), Любомир Младенов („Съвсем като мен”), Павел Г. Веснаков („Химера“), Николай Тодоров („Изчезващ вид”) и Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Дует”) разказват във филмите си истории за порастването, за втория шанс, за мечтата за по-добър живот, разкази за намирането на себе си в другия и за намирането на пътя, по който да живееш.
 
Късометражните филми бяха заснети в Пловдив през 2018 година като част от артистичната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 на емблематични места като ЖП гарата, Централната поща, стара сграда в „Тютюневия град“, островът Адата, паметника Альоша, улички из стария град, старинни ателиета и антикварни магазини и са реализирани с подкрепата на общинска фондация „Пловдив 2019“ и със съдействието на различни организации, множество доброволци и спомоществуватели от града. 
 
Като пълнометражен филм проектът „7“ имаше своята специална премиера в Пловдив през април 2019 г., когато изпълни с публика и двете зали на кино Лъки Дом на Киното.  
 
37-мият Фестивал на българския игрален филм „Златна Роза“ ще се проведе от 27 септември до 4 октомври 2019 г. във Варна. 

Вашият коментар