Три номинации „Аскеер“ за пловдивския Драматичен театър (ВИДЕО)

Днес станаха ясни номинациите за наградите "Аскеер", които ще бъдат връчени на един от най-светлите български празници 24 май в София. Фондация „Академия Аскеер” ще връчи своите национални награди за постижения в театралното изкуство през изтеклия сезон за 25 път.

В тях ярко се открояват имената на младата актриса Радина Думанян и сценографа Петър Начев за постановката "Чиста къща". Третата номинация на пловдивския театър е за Петър Дундуков в категория "Театрална музика" към постановката Евридика". 

  • За "Изгряваща звезда" – Радина Думанян за Матилда от "Чиста къща"от Сара Рул, постановка на Иван Урумов;
  • За "Сценография" – Петър Начев за "Чиста къща" от Сара Рул, постановка на Иван Урумов;
  • За "Театрална музика" – Петър Дундаков за "Евридика в подземния свят" от Сара Рул, постановка Стайко Мурджев.

"Наградите „Аскеер” са единствени по рода си – те са автентичният и самоотвержен, неказионен глас на театралното съсловие. Всяка от тях е професионален, естетически избор на хора, правещи театър. Не подлежат на номиниране заглавия и творци от Театър „Българска армия”, споделиха от театър "Българска Армия" при обявяването на всички номинации, които може да видите ТУК

Вижте и чаровната Радина Думанян, която сподели своите виждания за театъра и играта си в постановките "Чиста къща" и "Възвишение", преди тазгодишните номинации на ИКАР, специално за mediacafe.bg:

За автора

Вашият коментар