В очакване на едно Неочаквано пътешествие

Само след около един ден и половина на българския голям екран предстои една дългоочаквана кино премиера  –  тази на „Хобит: Неочаквано пътешествие”.Този филм може да бъде нарече революционен, поне що се отнася до техниката, с която е заснет, техника позволяваща снимането на 48 кадъра в секунда, вместо  стандартните досега за киното 24 кадъра.

На практика това е  първият пълнометражен филм в историята на киното, заснет в иновативната технология HFR 3D или „висока кадрова честота”. HFR 3D  придава по-голяма реалистичност на изображенията, по начин, близък до естествения, по който вижда човешкото око.

Ако загърбим обаче техническата страна на въпроса за филма на Питър Джаксън, няма как да  подминем смесените отзиви за него.

Лентата „Хобит: Неочаквано пътешествие” получи колебливи оценки от критиците, повечето от които обаче честно казано граничеха с лоши отзиви.

Роби Колин от The Telegraph го определи като нещо, с което не си струва да си губите времето. От Guardian пък, смятат че продължителността му ще бъде тест за публиката.

Times даде на филма 4 звезди, докато The Independent сe задоволи да удостои лентата едва с 3.

От Daily mail смятат, че Питър Джаксън не е успял да постигне кино тиумфът , на който се радваше „Властелинът на пръстените“.

Все пак оценката на Daily mail завършва с думите: “ филмът предлага очарователни моменти и завършеци с драматична последователност в  действията, което в крайна сметка вещае добро бъдеще за следващите два филма от поредицата.

Имайки предвид прекалената самоувереност и склонност към величие на някои критици от една страна, и невероятната нова HFR 3D технология, която ви позволява да се насладите на всеки кадът по един неповторим начин, ме кара да бъда убеден, че този филм наистина ще бъде повече от зрелище, което си заслужава да бъде преживяно.

 

hobbit02

 

 

 

 

 

За автора

Вашият коментар