За поредна година огромен интерес към Сцена на кръстопът

Билети за последната постановка в програмата на „Сцена на кръстопът" – „Животът е прекрасен" вече няма, информира dariknews. На първата пресконференция преди 16-тото издание на фестивала организаторите споделиха, че шостановката ще се играе чак на 23-и септември, но пропуските – част, от които на цена от 30 лева – вече са изкупени. „Животът е прекрасен" е представление на Народния театър „Иван Вазов", с което ще се закрие театралния маратон. Камен Донев, Рени Врангова, Стефания Колева и още куп звезди ще ни покажат постановката, базирана на „Самоубиецът" на Николай Ердман и режисура на Александър Морфов.
16-ото издание на „Сцена на кръстопът" стартира на 10 септември с премиерата на пловдивската Драма – „Крал Лир" под режисурата на Стайко Мурджев. Поради огромния зрителски интерес, още на следващия – 11 септември, „Крал Лир" ще се изиграе още веднъж. На 12-и пък предстои още една премиера – „Бурунданга" на Атанас Атанасов. В следващите 2 седмици пловдивчани ще могат да се насладят на общо 24 спектакъла на двете сцени на Драмата. В Пловдив ще играят общо 220 артисти и творци от 19 театъра – 8 от които столични, а 1 от чужбина. В съпътстващата програма към фестивала са подготвени две фотоизложби и два музикални фестивала.
Бюджетът на „Сцена на кръстопът" 2012 е около 160 000 лева. 50 от тях са държавна субсидия, а 45 – общинска, разкриха организаторите. Част от финансирането за „Крал Лир" пък е подкрепено от фондацията „Пловдив-2019", за което зам.-директорът на пловдивския театър Деница Димитрова специално им благодари.
Билетите за фестивала са пуснати в продажба от 1 септември и намаляват непрекъснато. Цените са между 8 и 25 лева, като единствено за „Животът е прекрасен" са били пуснати ценни хартийки от 30 лева. 

За автора

Вашият коментар