Зашеметяващ финал на „Черната кутия“ с „Дъщерите на Гагарин“

Един повече от достоен завършек на набиращия все по-голяма популярност фестивал „Черната кутия“. Той представя на публиката (за 7ма поредна година) нов, различен от клишето поглед, върху театралното и танцово изкуство, като ни запознава с български и чуждестранни артисти.

За да закрият тазгодишния фестивал организаторите бяха избрали унгарската постановка „Дъщерите на Гагарин“. Тя представя гротеска на живота на три сестри, отчуждени и озлобени една към друга, споделящи последната „вечеря“ на спомени и равносметка след края на живота им. Ястията на моменти галеха небцето им, но в други – им се струваха безвкусни, или пресолени. А менюто пресъздаваше и олицетворяваше етапите от живота им –  любовните трепети и щастие, както и смазващите разочарования.

Действие, на пръв поглед прескачащо между гротесковата вечеря в отвъдното и разказа за живота и озлоблението между сестрите, но следващо линията на самоосъзнаването, оценката и равносметката.

Тези три актриси – Сцофи Берки, Агнес Домонкос, Анико Калман, ще ви накарат да се смеете до сълзи, но в същото време ще ви подтикнат да преразгледате живота си, съзнавайки че имате шанса (за разлика от тях) да направите по-добър избор. Сюжетът акцентира на абсурдите в ежедневието ни и хилядите начини по които нараняваме близките си хора…, но те все пак остават единствените хора, с които споделяме последната си вечеря!

 

За автора

Вашият коментар