Български филми в продължението на София Филм Фест в Пловдив

Дългоочаквани български заглавия ще зарадват пловдивските киномани в продължението на София Филм Фест в Пловдив, което предстои от 14 до 24 май.

Част от програмата в LUCKY Дом на киното ще станат три арт филма, за които пловдивчани вече нямат търпение.

Една от перлите на фестивала е „Петя на моята Петя“ – разказ за превърналата се в легенда поетеса Петя Дубарова. Подходът в създаването на филма е да свърже бъдещето с миналото. Историята е изградена върху връзките и паралелите между две тийнейджърки от различно време: Петя Дубарова и Петя Монова. Едната е дръзка и модерна, а другата – както е представена във филма – мъдра и митична.

Пълнометражният дебют на Павел Веснаков „Уроци по немски“, който получи международно признание в края на 2020. Световната му премиера беше на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на главната роля Юлиан Вергов беше удостоен с наградата за най-добър актьор. Игралният му дебют „Уроци по немски“ разказва за два дни от живота на мъж на средна възраст, загубил своята идентичност и решил да емигрира от България. Никола се опитва отчаяно да възстанови отношенията си с всички свои любими хора само ден преди да отпътува.

В програмата е включен и филмът „Житие“ с Иван Бърнев. В него тринадесетгодишно момче бяга от вкъщи след смъртта на майка си и се сприятелява с безработния Иван, който се превръща в негов ангел-пазител.

Билетите ще са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното всеки делничен ден след 16 часа и в почивните след 11:00. Цените са 8лв, 6 лв за учащи и пенсионери, предлага се и карта за 5 прожекции на цена от 35 лв.

Вашият коментар