„Човекът с шапката“ и „Пинк Флойд: Стената“ на София Филм Фест в Пловдив

София Филм Фест в Пловдив ще забавлява зрителите си днес с английската комедия „Човекът с шапката“. В него човек с шапка пътува из Франция със своя Фиат 500. Той носи със себе си снимка на непозната жена. Петима разгневени мъже го преследват със Ситроен. По време на своето бягство той научава истории за любов и омраза, слуша Шуберт, Отис Рединг и се среща с тайнствени непознати. Комбинация между модерна музикална одисея, увлекателна история и няма комедия на фона на прекрасните френски пейзажи.

Освен това киноманите ще могат да разведрят петъчна вечер с абсолютната класика „Пинк Флойд:Стената“ на Алън Паркър. Пинк е рокзвезда, която се заключва в хотелската си стая, за да се спаси от света. Докато Пинк си седи пред мигащия телевизор, той си припомня живота и събитията, довели до неговата изолация. Стената от заглавието на албума е всъщност бариерата, която Пинк издига между себе си и останалите. Следва серия ретроспекции. Ще видим бащата на Пинк, загинал на бойното поле през Втората световна война. Малкият Пинк е отгледан от своята майка, но през целия си живот мечтае за баща. В училище преподавателят го унижава.

„Човекът с шапката“ ще запоне в 18:30 часа, а филмът „Пинк Флойд:Стената“ в 20:45 часа.

Цените на билетите са 8 лв., а за учащи и пенсионери са 6 лв. За най-запалените киномани се предлага и карта за 5 прожекции на цена от 35 лв.

Вашият коментар