„Преди дъжда“ ще разчувства пловдивските киномани

София Филм Фест в Пловдив продължава и днес с македонската класика „Преди дъжда“ на Милчо Манчевски. В него млад монах на име Кирил намира уплашено момиче, което се крие в килията му. Тя е жертва на етническа омраза и след като враговете ѝ я откриват, покоят на неговото усамотение е разбит завинаги… В един лондонски ресторант Ан и съпругът ѝ, с когото е разделена, се срещат, за да обсъдят проблемите си. Разговорът им е прекъснат от шумен спор между сервитьор и клиент. Клиентът си тръгва, после се връща, стреля из ресторанта и наред с другите убива и съпруга… Известният фотограф Александър, прочул се, снимайки войната и нейните жертви, се връща в родното си македонско село в търсене на покой. Ан и Александър са любовници – ето защо бракът ѝ е застрашен, а бегълката, която се крие в манастира, е дъщеря на предишната му любовница…

Отново днес киноманите ще могат да гледат новия грузински филм „Начало“. В замряло провинциално градче общност на „Свидетелите на Йехова“ е нападната от екстремистка група. В разгара на конфликта светът, с който е свикнала Яна, съпруга на лидера на общността, започва бавно да се разпада. Вътрешното недоволство на Яна нараства, докато тя се опитва да осмисли желанията си.

Филмът „Преди дъжда“ може да гледате от 18:30 часа, а „Начало“ от 20:45 часа в Lucky Дом на киното.

Цените на билетите са 8 лв., а за учащи и пенсионери 6 лв. За най-запалените киномани се предлага и карта за 5 прожекции на цена от 35 лв.

За автора

Вашият коментар