Комедии от Германия и Гърция на КЕФФ в Пловдив

Допълнителна прожекция на „Тичам към теб“ на 8 октомври в LUCKY Дом на киното

Две комедии от Германия и от Гърция очакват пловдивчани тази вечер на Комедийния европейски филмов фестивал – КЕФФ в LUCKY Дом на киното. Фестивалът продължава до 7 октомври, като в програмата извънредно е включена допълнителна прожекция на „Тичам към теб“ на 8 октомври от 18:30 часа. Италианската комедия откри фестивала при голям зрителски интерес и много положителни отзиви от публиката.

Тази вечер от 18:45 предстои порция смях от Германия със „Спасител и половина“. Местният плувен басейн в Груберг отдавна е трън в очите на кмета. Той най-накрая открива начин да го затвори завинаги. Но спасителят Карл не може да приеме, че работата, която е вършил от 30 години, е на път да изчезне. За да спаси басейна, той ще трябва да подеме гражданска инициатива и да събере минимум 600 подписа.

В 21:00 часа пък предстои комедия от южната ни съседка Гърция. В „Додо“ попадаме във вилата на бивше богато семейство от Атина. Мистериозно в къщата им се появява Додо, вид птица, изчезнал през последните 300 години. Собствениците отброяват критичните два дни до сватбата на дъщеря им, което ще доведе до финансовото им спасение. В присъствието на Додо и без това тънката граница между здравия разум и лудостта се срива, аситуацията излиза напълно извън контрол.

Цялата програма на фестивала може да се види на сайта на фестивала ceff.bg, а резервации може да се правят на kinolucky.com.

За автора

Вашият коментар