Конкурс за плакат за литературния фестивал „Пловдив чете“

През 2022-та година ще се състои 20-то юбилейно издание на Международен литературен фестивал „Пловдив чете“ и е едно от най-очакваните културни събития в Пловдив.

Фестивалната седмица на „Пловдив чете 2022“ ще се проведе от 13 до 19 юни. Седмицата ще бъде изпълнена със срещи с писатели, преводачи, художници, професионалисти от културната сфера и библиотечни специалисти, издатели, литературни критици, музиканти, актьори, както и тематични изложби. Участват както млади автори, така и утвърдени имена от съвременната българска и европейска литература. Събитията се провеждат в Народна библиотека „Иван Вазов“, училища, читалища, в къщите на Стария град и Капана, книжарници, утвърдени и нови пространства в града на открито и закрито, които подкрепят литературни събития. Всички събития са с безплатен вход.

Отправяме покана към учениците от НХГ „Цанко Лавренов“, учениците от Математическа гимназия „Акад. К. Попов“, студентите от специалност „Графичен дизайн” в АМТИИ, студентите от специалност „Графичен дизайн“ и специалност „Компютърна графика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, студенти от специалност „Дизайн и печатни комуникации“ в Технически университет – София, Филиал Пловдив и други с интерес в областта на графичния дизайн и изкуствата да се включат в конкурса за плакат за 20-то юбилейно издание на литературен фестивал Пловдив чете.

Краен срок: 30 април 2022. Желаещите да участват могат да изпращат своите предложения най-късно до plovdivchete@gmail.com.

Жури от професионалисти в сферата ще избере трите най-интересни концепции, а техните създатели ще получат награди, осигурени от издателство „Жанет 45“. Плакатите на всички участници ще бъдат публикувани в блога, във фейсбук: Пловдив чете/Plovdiv reads и инстаграм страницата @plovdivchete на фестивала.

НАГРАДИ:


1 място – 150 лева и книги
Възможност за едномесечен стаж в издателство „Жанет 45“ по желание.
2 място – 100 лева и книги
3 място – 50 лева и книги
Поощрителни награди – книги

Вашият коментар