Любов и приключения на остров Корфу

Едва ли има човек, който не си е мечтал да избяга от рутината на сивото ежедневие сред лимоновите горички и синьото море на някой приказен гръцки остров особено ако сред тях се прокрадва и красива любовна история. И романът на Манди Багот „Моето гръцко лято“ е точно това, което ще придаде цвят и форма на мечтите. Перфектното лятно четиво с вдъхновяваща атмосфера и средиземноморски полъх излиза по книжарниците на 5 август с логото на издателство „Кръг“. Преводът е дело на Руслана Маргова, а морската корица е на Биляна Славкова от Kontur Creative.

Беки Роуз е 25-годишна жена, озовала се на кръстопът в живота си. Еднообразието на дните й и усещането за отговорност към близките, отдавна са я принудили да се държи като по-зряла за възрастта си – „Наистина ли си само на двайсет и пет? Сериозно?“. Денят, в който непривично спонтанно Беки решава да поеме на мечатното пътуване, за да си даде възможност за почивка и размисъл, се оказва далеч по-решаващ за бъдещето й, отколкото би могла да очаква.

След неприятно спречкване с по-голямата си сестра Беки тръгва на път към приказния гръцки остров Корфу, където две седмици ще се грижи за луксозната вила на непозната жена. Още в самолета обаче се натъква на младата лудетина Петра и Елиас – привлекателен грък, с когото съдбата сякаш е твърдо решена да я свърже. За тримата стигането до Корфу съвсем не се оказва толкова просто. Новите приятели преживяват куп приключения, докато стигнат до желаната дестинация, приключения, които ги сближават много повече от очакваното. Когато все пак пристигат на острова, загадките около всеки от тях започват постепенно да се разплитат.

„Моето гръцко лято“ е красива и романтична история за търсенето на любовта и свободата да бъдеш себе си. Изпълнен с неочаквани обрати и ефектен хумор, увлекателно написаният роман на Манди Багот пресъздава приказната атмосфера на Гърция. Историята се развива сред маслинови горички, кристалните вълни на Йонийско море, придружени от апетитните аромати на автентичната гръцка кухня и специфичните пейзажи в цветовете на средиземноморската архитектура. Правилният избор за онези, които търсят своето бягство от сивата градска реалност.

Повече за авторката:

Британката Манди Багот е световноизвестна авторка на романтични бестселъри, а „Моето гръцко лято“ е нейният двайсети роман. Носителка е на наградата „Иновации в романтичната проза“ на британския Фестивал на романтиката. Член е на Асоциацията на авторите на романтични романи и Дружеството на авторите във Великобритания.

Манди живее близо до Солсбъри, Уилтшир, Великобритания със съпруга си и двете си дъщери, обича Корфу, бялото вино, кънтри музиката и дамските чанти.

За автора

Вашият коментар