МаскАрт с богата програма за ценителите на театъра

Програмата на МаскАрт за ноември, декември и януари гарантира нова доза вълнуващи представления, на които ценителите на културата в Пловдив гарантирано ще се насладят в пълна степен.

Началото ще бъде дадено на 27 ноември с представлението „Една седмица, не повече“ от Клеман Мишел. Режисьор на постановката е Емил Найков, а сценографията е дело на Юлияна Войкова – Найман.

В ролите ще се насладим на играта на Димо Алексиев, Йоана Буковска – Давидова и Емил марков. Цените на билетите са от 10, 12 и 15 лв, а мястото е добре познатия на всички Дом на културата „Борис Христов“.

На 14 декември на голяма сцена в пловдивската зала „Сила“ ни очаква „Ексклузивна актьорска вечер“, в която участие ще вземат едни от най-обичаните български актьори – Аня Пенчева, Иво Аръков, Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Албена Михова, Кирил Ефремов, Евгени Будинов, Елен Колева. Със специалното участие на Мариус Куркински и Виктор Стоянов.

Билети за спектакъла може да закупите на цени от 25, 30, 35 и 40 лв.

На 21 декември „Аз, досадникът“ по Франсис Вебер ще ни поднесе една изключително свежа комедия, в която двамата невероятни актьори Мариан Бачев и Сашо Кадиев играят наемен убиец и самоубиец в две съседни хотелски стаи. Единият има мишена за убиване, другият е нещастно влюбен. Естествено, има и любовен триъгълник.

Постановката е на Богдан Петканин, а в ролите ще видим Мариан Бачев, Александър Кадиев, Асен Лозанов, Тихомир Благоев, Цветана Радушева, Цветомир Ангелов и Цветан Апостолов. Цена на билетите от 20 и 25 лв.

На Премиерата на „Срещи в сряда“ от Валентин Красногоров ще се насладим на 16 януари отново в ГДК. Режисурата е дело на Валентин Танев, а в ролите ще видим Герасим Георгиев – Геро, Светлана Бонин, Йоана Буковска – Давидова, Параскева Джукелова, Христо Бонин и Валентин Танев.

„Като доктор на техническите науки, Валентин Красногоров е автор на книги и множество статии по химична технология . И ако в същото време се занимава с драматургия, означава, че има какво да каже с пиесите си. Острата сатира, тънкото чувство за хумор, гротеската, абсурдът, лиризъмът и дълбокото проникване в човешката природа са двигателят на динамичните му сюжети. В „Срещи в СРЯДА”, страстното желание за кариера заплита интригите във фарсови ситуации в които скуката е повод, а прелюбодеянието е средство. И когато на никого на сцената вече не му е до смях, зрителят ще се наслади на истинска комедия.

Спектакълът е осъществен с подкрепата на НФ „Култура”, а билетите са на цени от 20, 25, 28 и 30лв.

Още една Премиера, тази на „Българската литература накратко“, ще гледаме на 29 януари в Дома на културата. Телевизионната звезда Мария Игнатова стъпва за пръв път на театрална сцена в комедията на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“.

Действието на пиесата се развива в класната стая на едно училище. Трима учители (в ролите – Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров) са изправени пред предизвикателството да преподадат цялата българска литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици. Учителите всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители.

Режисьор на спектакъла е Златомир Молдовански, а сценографията и костюмите са на Ивелина Минева. Цена на билети от 25 и 30 лв.Билети на билетна каса “МАСКАРТ” в дом на културата “Борис Христов”

Телефон за контакти: 0894 611188

За автора

Вашият коментар