6-годишен обра аплодисментите на поредния Street Masters в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Най-успешният младежки фестивал под тепетата за последните години приключи с изключително европейско представяне

Пловдив се превръща в сцена на Street културата, брейка и бийтбокса, споделиха организаторите след края фестивала

6 годишният Митко от Несебър обра овациите на четвъртия Street Masters под тепетата, който се проведе този уикенд. Малкият бийтбокъср направи уникално изпълнение пред световните шампиони Печенката и Скилър в залата на Тотал спорт и направо взриви цялата зала, пълна още с хип-хопъри, брейкъри и танцьори от различни школи в страната. 

Тази година събитието се проведе в 3 дисциплини All Style Battlе, BBoying Battle, Beatbox, както и графити демонстрация на двукратния победител от предишните години – Димитър Механджийски – Stern. Пловдивският "Пикасо", както бе кръстен от медиите под тепетата, изрисува с графити една от шампионките от миналата година на сцената в "Цар Симеоновата градина" пред погледа на десетки младежи. Картината ще бъде изложена в творческия квартал "Капана", сподели за mediacafe организаторът Александър Митов.

Шампион в All Style Battlе станаха Искра Даскалова и Елена Киларова. В BBoying Battle победител е The Kid&Shifura, а в Beatbox на призовата стълбица най-високо се изкачи MaxO. 

"Получи се един доста добър европейски jam, което го отдавам на натрупания ресурс от последните три години. В цяла Европа и главно във Франция и Германия, тези събития се правят точно по този начин, на такава сцена, каквато има в Total sport", сподели Алексанър Митов след края на Street Masters. 

5-ма българи пък ще се включат в "Grate 8", стана ясно след пловдивския фестивал, като до сега е нямало толкова много. Конкуренцията беше на доста високо ниво, а Beatbox-a скоро ще доминира, като отделна музикална индустрия. Този стил прави истинска революция и ще съдейства в музикалните изпълнения на световни звезди, бяха коментарите по време на фестивала от най-добрите beatboxer-и.

Страхотно развитие в тази сфера е направил и пловдивския изпълнител – Веско, който от 2013-та година има страхотно развитие, когато е 3-та резерва, но се прохрадва сред най-добрите. Той е гордостта на фестивала, добавиха още организаторите, като допълниха, че оттогава лично Световният шмпион Skiller се е заел с развитието му. Победителят на Street Masters e националният шампион и един от най-добрите в момента в България габровецът МаxO, който се отличи с по-изчистено изпълнение. 

Впечатление на феста направиха и изпълнители от ромското съсловие, като Ганчо от Дупница, който допринесе с отличителни етно ритми миксирани с beatbox. 

  • Победителите от 2015-та година може да видите ТУК
  • Победителите от 2014-та вижте ТУК

Фотограф: Ричард Сираков /plovdivclubs.com/

Видео: Ангел Щерев

 

За автора

Вашият коментар