Билетите за Gypsy Violins са вече в продажба

От вчера, 23 април са пуснати в продажба билетите за концерта на "100-те Унгарски цигулки", познати още като "Gypsy Violins", с който на 1 септември се открива Есенният салон на изкуствата на Античния театър.

Продуцентите от ART BG съобщиха, че билетите за първите триста души, ще имат намаление на цената с 10 лева. Най-големият цигански оркестър в света, свирил на сцени като Щатсопера във Виена, Олимпия в Париж и Роял Албърт Хол в Лондон, идва със 100 музиканти, от които 60 цигулки, 9 виоли, 6 чело, 10 контрабаса, 9 кларинета и 6 цимбали.

Те ще изпълнят унгарска и международна циганска музика и класически композиции от Брамс, Щраус, Бизе, Хачатурян. Ще сменят два вида костюми, освен с традиционни унгарски носии, ще бъдат и във смокинги. Концертът е част от кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Заместник-кметът Стефан Стоянов съобщи, че бюджета за концерта на "100-те Унгарски цигулки" е около 21 хиляди лева, а за целия Есенен салон на изкуствата – над 400 хиляди.

 

За автора

Вашият коментар