България посрещна Поли Генова като победител

България зае славното 4-то място, благодарение на безпрецедентния талант на Поли Генова и песента й "If Love Was a Crime"

Тя обедини българите в чужбина, нещо което никой от много време не е правил 

Исторически успех за България на Евровизия сътвори поп певицата ни Поли Генова, която спечели славното четвърто място с песента си „Ако любовта беше престъпление”. Парчето завладя сърцата на зрителите и вече се върти по европейските клубни сцени и музикални чартове.

Поли се състезава с 25 изпълнители, а тази вечер тя се прибра в България, като на летище София бе  посрещната от десетки фенове и приятели с плакати и знамена. Още на слизане от самолета Поли даде и първата си пресконференция за успеха на Евровизия.

Големият победител стана Украйна, а Джамала и нейната песен "1944 година" спечелиха вота на милиони зрители.

Песента на Поли Генова успя да събра 180 точки от зрителите, което я нареди на пето място, но благодарение и на вота на от професионалното жури, което бе от 127 точки, тя мина с позиция напред и завърши с общо 307 точки.

Четвъртото място не попречи песента на Поли Генова да завладее европейските клубни сцени и музикални класации, а безпрецедентният успех на Поли Генова получи отзвук и в социалните мрежи. Във facebook се появиха хиляди коментари от цял свят в подкрепа на Поли Генова и нейното изпълнение.

ВИДЕО от изпълненирто на Поли Генова на Евровизия може да видите ТУК

Вашият коментар