Chambao – име говорещо само за себе си (ново видео)

Станалата в последно време много популярна испанска фламенко чил формация Chambao представи неотдавна клипа към новата си песен Los Sueños. По принцип  клиповете на групата (която, ако не се лъжа в момента е дуо), се характеризират с изключително нежна красота, изтънченост, креативност и оригиналност. Можем спокойно да кажем, че всяка визуализация на песните им е неповторимо преживяване, истинска наслада за меломана. Видеоклипът към Los Sueños не прави изключение от това правило.

Снимките са осъществени в Пурмамарка, провинция Хухуй (няма нищо смешно или общо с това, за което се сещате!), намираща се в най-северозападната част на Аржентина. Както сами можем да се уверим за основа на видеото служи  великолепната природата и взаимодействието между местното население с песента и танца на Ламари. Los Sueños е втори сингъл от последния албум на Чамбао – Chambao (2012).

Мястото Пурмамарка ("Град на девствената земя" на местния език) не е избрано случайно. Снимките са осъществени с подкрепата на Националния институт по туризъм на Аржентина като част от проект, имащ за цел да представи това удивително място на целия свят – природа, културни традиции и бит. Режисьор на клипа е Агустина Тафет.

Новият едноименен албум на Chambao, който излезе у нас на 21 май 2012г., е на 3-то място в списъка на най-продаваните албуми в Испания и с номинация за "Латино Грами" в категорията "Най-добър поп вокален албум".

Новата тава, както се изразяват заклетите меломани, затвърждава музикалната същност на Чамбао и Ламари: магична и завладяваща смесица от музиката на Средиземноморието, гарнирана с неподправена сензитивност.

Видеоклипът можете да видите тук!

chambao photo 2 2012 mid

 

 

За автора

Вашият коментар