Да ти се открие Рок възможност и да я използваш… (СНИМКИ)

В понеделничната вечер Пост културната сцената преливаше от почитатели на рока, събираща всички като едно голямо семейство, обединено в общата си любов към музиката

Нова възможност за изява на млади хора и цели изпълнителите да бъдат вдъхновени от вече успели в тази област личности, които са същевременно и техни ментори по пътя им към голямата сцена се откри под тепетата. Това се случи вчера вертна на сцената на Петното на Роршах, където близо 100-на младежи станаха част от импровизираната рок вечер. ПРОГРАМА "РОК ВЪЗМОЖНОСТ" /ROCK OPPORTUNITY/ е младежка платформана ЦСРИ за подкрепа на деца за развитие на умения за за самостоятелен живот и превенция на рисково поведение, Сдружение КБН7 и приятели.

"Талантливите хора трябва да бъдат поощрявани в развитието си, да бъдат подкрепяни в стила музика който слушат и творят – като допринасят тази среда да се разраства все повече и повече", споделиха организаторите за mediacafe и допълниха, че огромният интерес към първото такова събитие е една приятна изненада за тях и в бъдеще подобни вечери ще бъдат организирани доста по-често.

Основните цели на проекта са подкрепа на деца и младежи, чрез приобщаването им с различните форми на музикалното изкуство; превенция на рисково поведение; развитие на усещането за общност чрез изкуство и включване в музикална група; боравене с музикални инструменти; възможност за изява и представяне на талант пред публика; изграждане на защитено пространство за споделяне и общуване с връстници и доброволци.

Rock opportunity бе откритa от най-малките таланти с водещ на вечерта – известният вокал на Ivory Twilight Димитър Ангелов – Удо, който допринесе за веселата обстановка. С медени гласове или изключителни инструментални умения, участниците сразиха събралата се публика. 

С нетърпение младите таланти едвам си проправяха път измежду хората, а по-срамежливите изчервяваха бузи от гордостта на подкрепящите ги учители и близки. Пламен Димов запълваше паузите между изпълненията с интересните си разкази. Той сподели, че се мести във Финландия, за да предава като учител, а негови ученици се оказват малките тогава деца от Nightwish. Допълни, че ключът към успеха на младите банди е да преодоляват сложни за изпълнение произведения, каквито той е давал на самата Таря. Днес с любов си спомня как е събрал групата и е запалил духа на рока у тях.

"РОК ВЪЗМОЖНОСТ" е младежката платформа на ЦСРИ – Пловдив, Сдружение КБН7 и приятели!

Още музикални събития може да намерите в сайта на пловдивските клубове – PlovdivCLUBS

За автора

Вашият коментар